CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad Praha Ruzyně
Aviatická 12/1048
160 08 Praha 6

V Praze 07.10.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad Praha Ruzyně

Září v duchu velkých prezentací

Celní úřad Praha Ruzyně se během září účastnil hned tří prezentačních akcí. Během nich se návštěvníci seznámili s prací psovoda, zbožím z oblasti CITES či padělky světových značek.

První prezentace se konala v areálu Letiště Letňany u příležitosti 100. výročí jeho založení. Zde měli u celnického stánku návštěvníci možnost si prohlédnout zajištěné zboží z oblasti Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES) či zboží porušující práva duševního vlastnictví (padělky). Pro děti byla připravena soutěž o prezentační materiály celní správy. Na akci nechyběla ani ukázka zásahu proti pachateli nebo ukázka práce psovoda.

Druhá a třetí prezentace se konaly čtrnáct dní poté. Tentokrát se tým celní správy rozdělil na dvě skupiny. První se účastnila akce s názvem Military Day v obci Brandýsek, kde byla opět k vidění ukázka práce psovoda. Druhá část týmu se vydala na akci pořádanou Letištěm Václava Havla v Praze. Zde si mohli návštěvníci prohlédnout zajištěné zboží z oblasti CITES, padělky světových značek a videoprezentace představující práci celníků. 


por. Bc. Karolína Soukupová
Tisková mluvčí CÚ Praha Ruzyně
tel: +420 261 331 084
mobil: +420 702 223 892
e-mail: k.soukupova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky